Ogólnopolski sukces uczniów ZSHG
Zespół Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni po raz kolejny udowadnia, że szkoli najlepszych kucharzy.
6 października w Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie odbył się finał VII edycji ogólnopolskiego konkursu organizowanego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP), Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG) oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS). Uczniowie Zespołu Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych – Dominika Bonikowska i Radosław Hebel z klasy III TGA – zajęli III miejsce! Uczniów do konkursu przygotowała Bożena Demytruk. Gratulujemy!